سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش

 انار 

انار را همه می شناسند و انار قندهاری کشور ما شهرت جهانی دارد.
  انار در تاریخچه هند:
روایت میکنند که یکی از مرتاض های هندی بنام کرشنا ناندا (Krishna Nanda) رمز معالجه کرم کدودانه را میدانست و نسخه خود بکسی باز نمیگفت. مردم از شهر ها و نواحی دور دست نزد او برای معالجه می آمدند. تکلیف دوری راه و خطر مسافرت بالاخره عده ای را واداشت تا رازش را کشف و نسخه اش را بدست آرند، مخفیانه در تلاش بر آمدند تا روزی مرتاض از خانه بیرون برآمد. و در پای درخت انار که گلهای قرمزی کرده بود نشست و دست بدعا برداشت پس از ختم دعا مقدار از گلهای سرخ قشنگ انار و قسمت از پوست درخت را چیده باخود بخانه برد.

انار افغانستان

 

شخصی از تعقیب کننده گان طور خدمتگار در خانه او باقی ماند تا انجام کار را بفهمد. ملاحظه کرد که پوست گلهای چیده را خشک و طور پودر ساخته نگهداشت تا آنکه انار درخت پخته شده قابل خوردن شد. مرتاض انار چندی چیده پوست و دانه های آن را خشک کرد آن را نیز پودر ساخته پودر اولی را به آن افزود، در بوتلی انداخت و مورد استعمال آن را در عقب بوتل نوشت باینصورت مردم نسخه مخفی او را آشکار ساختند و از آن مستفید شدند.
گل نر انار که بنام گلنار یاد میشود نسبت به گل ماده آن موثر تر ثابت شده ولی باید در وقتیکه نو از پندق باز میشود چیده و خشک کرده شود. انار بیدانه شیرین برای سینه و سرفه نافع است و انار ترش مزهء قندهاری برای کسانیکه جگر شان گرم است خیلی مفید میباشد.
انار سرشار از ویتامینهای (A. B. C. E) و دارای آهن و فلزات دیگر میباشد. آب انار دارای قند، تانن و یک ماده مفید بنام (کرمانانتین) که رنگ رخسار را باز و جگر را تداوی میکند و به نسبت داشتن ویتامین (A) در رشد اطفال مؤثر است.
ویتامین (B6- B1) آن درمان کننده اعصاب و ضد استفراغ خانم های حامله میباشد. خانم های بار دار اگر انار میخورند به رشد اطفال خود کمک نموده اند،
بهترین وقت خوردن انار صبح است.
انار شیرین زیاد کننده ادرار و تقویت کننده قوهء با است.
مضمضه و نگهداشتن انار ترش در دهن برفک (پخته شده گی دهن اطفال) را پاک و بیره ها را محکم میسازد.
انار شیرین تقویت کننده معده، جگر، دافع صفرا و درمان تب های صفراوی، یرقان و امراض جلدی میباشد. انار ترش برای مبتلایان زخم معده، روده و سرد مزاجان خوب نیست.
آب انار غم و غصه را تخفیف میدهد و جوشانده گل انار برای رفع خونریزی های بیره ها مفید است. پوست انار را در چرمگری و رنگ ریزی بکار برده و بهترین رنگ قالین است.

 

آلوبالو

 

از جمله میوه های مشهوریست که بیشتر در نواحی کابل و حصه های سرد کشور میروید.

 

تجزیه کیمیاوی آلوبالو:

 

املاح معدنی عبارت است از آهن، کلسیوم، فاسورس، کلور، گوگرد، منزیوم، سودیم، پوتاسیوم، جست، کوبالت. صد گرام آلوبالو هفتاد کالوری تولید میکند.

 

آلو بالو مقدار قابل ملاحظه کاروتن، ویتامین (B) ومقداری از ویتامین(C) نیز دارد. شیرینی آلوبالو از نوع لولوز است، مبتلایان دیابت (مرض قند) میتوانند از آن استفاده نمایند، زیرا علاوه بر اینکه برای این مرض مضر نیست مفید نیز میباشد.

 


 

آلوبالو

وقت خوردن آلوبالو بین دو غذاست ولی بعد از خوردن آن آب نوشیده نشود چه برای دستگاه هاضمه خوب نیست. این میوه اگر از طرف صبح خورده شود از چاقی میکاهد. کسانیکه از معده و روده شکایت دارند بهتر است آلوبالو را بصورت مربا یا کمپوت بخورند.

آلوبالو برای صفرا، قی و اسهال صفراوی درمان خوبی است.

چه کسان باید آلوبالو یخورند؟
کسانیکه بیماری روماتیزم و قلبی دارند و هم خانمهائیکه میخواهند رنگ درخشان و چهره زیبا داشته باشند زیرا آلوبالو خون را تصفیه میکند.

چوبک آلوبالو:
جوشاندهء چوبک آلوبالو بی اندازه ادرار آور است مقدار 30 گرام چوبک آلوبالو دریک لیتر آب برای ده دقیقه جوش داده شود و اگر ازین جوشانده مبتلایان مرض حبس البول، اختلال گرده و یا مثانه استفاده نمایند نتیجهء خوبی خواهند گرفت در طب عصری نیز برای ازدیاد ادرار نوشیدن جوشانده فوق را به مریضان توصیه مینمایند.

روغن خستهء آلوبالو:
برای رفع درد مفاصل روغن خستهء آلوبالو توصیه میشود، آلوبالو و گیلاس تقریباً دارای خواص مشترک اند.

  الو

در مملکت ما اقسام مختلف آلو پیدا میشود آلوی رسیده دارای رنگ زرد و نارس آن سبز میباشد که اولی شیرین و دومی ترش میباشد.
نوع دیگر آلوچه، آلوی بخارا، و آلوی سیاه است که به رنگ های سیاه، سبز و طعم ترش پیدا میشود.


آلــو



آلو مقدار زیاد قند، هیدروکاربن و آب دارد. آلوی سیاه و زرد سرشار از ویتامین های (A. B. C) قند و مواد نشایسته، آهن، کلسیوم، و فاسفور میباشد. آلوی تازه 76 کالوری و آلوی خشک 302 کالوری میدهد.
آلو دارای قند زیاد و هیدروکاربن بوده ازین رو برای بیماران روماتیزم، نقرس و تصلب عروق و ورم گرده ها غذای خوبیست، اما مریضان قند از خوردن آن لازم است خود داری نمایند.
  کمپوت آلوچه خشک داروی ممتاز برای رفع قبضیت میباشد کسانیکه جگرشان به زحمت کار میکند 10 الی 12 عدد آلوچه خشک را در بین آب یک الی دو ساعت بجوشانند و آب آن را در حالیکه گرم باشد دو الی سه مرتبه تبدیل و بعد قبل از غذا صرف نمایند.
اگر قبضیت مزمن باشد 8 عدد آلوچه خشک را مدت 12 ساعت بین آب تر نموده و مدت ده دقیقه جوش بدهید و در حال غلیان قدری لیمو به آن افزود نمائید و از طرف صبح و شب با یک یا دو عدد سیب رسیده بخورید.
خسته آلو و آلوچه کشنده کرم است، برگهای خشک آلو ادرار آور، ملین و دافع تب میباشد.

 بهی

بهی بهی دانه

تاریخچه بهی:

در یونان قدیم در جشن عروسی بهی تقسیم مینمودند، اولین قدمیکه عروس بخانه داماد میگذاشت باید بهی میخورد.
سقراط حکیم برای تب های شدید خوردن بهی را توصیه میکرد.

بهی بهی دانه

به مقدار وزن آب بهی بوره علاوه نموده بجوشانید تا بقوام شربت آید، خوردن آن در رفع ورم شدید امعا فوق العاده مفید است.

در نیم گیلاس آب بهی اگر دانه های کوبیده بهی اضافه گردد شیره ای بدست می آید که برای ورم سرمازدگی، سوختگی، ترکش دست، بواسیر های متورم استعمال میشود. شیره آن برای بسته کردن موها نیز بکار میرود.

اگر 30 گرام شکوفه تازه و یا خشک بهی را در یک لیتر آب دم داده به کسانیکه سرفه دارد داده شود معالجه میشود. اگر این دم داده با عرق شکوفه نارنج مخلوط شود و به آنانیکه خواب ندارند داده شود بخواب عمیق فرو میروند.

برای رفع چین خوردگی پوست رو بهی را کمی در عرق شگوفه نارنج تر نموده و به آن صورت خود را مالش دهید.

چند عدد بهی را پارچه پارچه نموده در قدری آب جوش داده بعد به اندازه وزن آن بوره افزود گردد و دوباره جوش داده شود تا بقوام آید این مربای که بدست می آید خوردن آن برای ترشی خون خیلی مفید است.

مربای بهی برای مسلولین و تمام کسانیکه به اختلالات ریوی مبتلا هستند و همچنین کسانیکه، به بیماریهای روده و یا بواسیر مبتلا هستند فوق العاده مفید است.
بهی دارای ویتامین (A) است، این ویتامین مخصوص تجدید جوانی میباشد همچنین ویتامین (B) در تعادل اعصاب نقش بزرگی را بازی میکند.

اگر سه یا چهار عدد بهی را قطعه قطعه کنید 20 الی 30 دقیقه در یک لیتر آب جوش دهید، جوشاندهء ای که بدست می آید برای معده و روده ها فوق العاده مفید است.
از آب بهی شربت مطبوع تهیه میشود که بعنوان مدوای اسهال اطفال بکار میرود.

بهیدانه:

لعاب بهیدانه برای نرم کردن سینه و علاج سرفه مشهور است برعلاوه معده را نرم، سرفه خشک را آسان، خارش گلو را کم میکند. حرارت معده و تب را تسکین داده سوزش دهن و زبان را درمان و قبضیت را برطرف میکند.

لعاب بهیدانه جهت آفتاب زدگی، رفع ضرر تابش آفتاب مفید است شناوران اگر قبل از شنا وجود خود را به لعاب بهیدانه مالش دهند از شر آفتاب زده گی محفوظ می مانند. جویدن بهیدانه کندی دندان را رفع میکند.


درخت بهی

مقدار خوراک بهیدانه 10 گرام و لعاب بهیدانه 50 گرام میباشد.
بهیدانه را در فرانسوی (Pépin de coing) میگویند از یکصد گرام بهیدانه 20 گرام لعاب خشک آن بدست می آید.

یک قاشق بهیدانه را دریک پیاله آب تر نموده فردای آن را از صافه بگذرانید آب غلیظی که بدست می آید اگر بروی ترکشهای دست و لب، پستان، سوختگی پوست چند روز متواتر مالش داده شود رفع میشود.

40 الی 50 گرام (تقریباً یک مشت) برگ تازه بهی را دریک لیتر آب جوش داده 20 الی 25 دقیقه دم دهید و صاف کنید بعد توسط بوره یا عسل شیرین سازید، اگر از محلول فوق الی دو قاشق نوشیده شود برای بیخوابی عصبانیت و سرفه مفید ثابت میشود.

چهار گرام بهیدانه را بداخل 120 سی سی آب جوش که سرد شده باشد انداخته آنقدر بهم زده شود که مانند سفیدی تخم سفید گردد اگر محلول مذکور در معالجه ترشحات سفید خانم ها طور شست و شو ذریعه انژکسیون مخصوص بکار برده شود نتیجه مثبت میدهد.

   سیب

سیب سرشار از ویتامین های (A. B. C) مواد چربی، تانین، اسید مالیک و سلولوز میباشد، و هم املاح معدنی مانند آهن، کلسیوم، فاسفور، منیزیم، پوتاسیوم، وسلیس را داراست. خوشبختانه انواع مختلف سیب در افغانستان بوفرت پیدا میشود.
سیب از جمله میوه های طبی است که عضلات و اعصاب را غذا میدهد و دهن را ضد عفونی میکند. به مریضان درد مفاصل، روماتیزم مزمن، نقرس، تب خال، چاقی، امراض ریوی و کبدی خوردن سیب بیشتر توصیه میشود.


  سیب سنگ کیسه صفرا و گرده ها را حل میکند.


اگر صبح در ناشتا یکدانه سیب بخورید گویا بهترین داروی تصفیه خون را مصرف کرده اید سیب نقش بزرگی در تغذیه بدن و معالجه بیماریها دارد.


برای معالجه درد های قلنج و گرده باید هر روز مقدار جوشانده سیب صرف کنید.


برای معالجه تورم ریه ها و روده ها و درد های روماتیزم بین جوشانده سیب قدری شیرین بویه بیندازید.


سیب دارای فاسفور بوده سلسله اعصاب را تقوقه، کار فکری را تحریک و انسان را مستعد خواب میسازد.


خوردن سیب با پوست آن مفاد بیشتر دارد، شربت سیب برای معالجه زکام و سیاه سرفه مفید است.
طرزتهیه شربت سیب:
چهار عدد سیب پوست شده را با یک مشت کشمش و (15) گرام عناب در یک لیتر آب بیندازید، مدت یک ساعت جوش داده صاف نمائید و یکصدو پنجاه گرام بوره به آن افزود نموده حرارت دهید تا بقوام شربت آید.
seb سیب

برای معالجه زخم های شدید یک عدد سیب را بکوبید و در آب خودش بپذید سپس بالای زخم بگذارید. مخلوط آب سیب با روغن زیتون نیز این خاصیت را دارد. برای رفع انواع چشم دردیها یک عدد سیب سرخ را پوست کرده به آب بپذید و به شکل ضماد بالای چشم بگذارید. اگر قدر شیر به آن افزود شود نتیجه بهتر میدهد.
برای معالجه جرب یک عدد سیب را دو قسمت نموده خسته و مغز آن را بر آورید در بین سلفر پر کنید، با نخ بسته زیر خاکستر نمائید تا پخته شود بعد آن را به قسم حلوا در آورده بالای زخم های مریض بگذارید. 30 گرام شگوفه تازه یا خشک سیب را بداخل یک لیتر آب مانند چای دم کرده بنوشید، انواع سرفه را درمان میکند. سیب برای مبتلایان مرض قند مضر نبوده خوردن سیب استفراغ را رفع، قلب و دماغ را تقویه، خفقان و نفس تنگی را برطرف نموده و برای جگر مؤثر است. یک قاشق آب سیب مسکن گزیدگی عقرب و زنبور میباشد که در موقع گزیدن در محل گزیدگی مالش و گذارده شود.
روستائیان تجربه کار در موقع سرمازدگی مدت سه روز جز سیب غذای دیگری نمیخورند، بهبود قابل ملاحظه ای حاصل مینمایند. برای آرامی اطفال حلوای سیب هم دوا و هم غذاست. اگر از بیخوابی رنج میبرید قبل از رفتن به بستر سیب و آب سیب بخورید خواب آرامی خواهید داشت.
سیب ترش دارای اسیدمالیک بوده برای رفع غلبه صفرا و غلیان خون بسیار مفید است، هرگاه آب سیب ترش بدون شیرینی بقوام آورده شود برای درمان امراض صفراوی و سنگ کیسه صفرا مفید است.
معالجه تب خال توسط سیب:
دو یا سه عدد سیب را بدون آنکه پوست کنید قطعه قطعه نموده در آب سرد تر کنید بعد 15 دقیقه جوش داده برای 8 دقیقه دم دهید، اگر از دم داده مذکور هر روز بعد از غذا دو پیاله خورده شود تب خال پس از چند روز از بین میرود.
معالجه چربی خون (کلوسترین) با سیب:
50 گرام پوست خشک سیب را چون چای دم داده روزانه سه پیاله از آن بنوشید برای کم نمودن چربی خون (کلوسترین) مفید ثابت میشود.
معالجه سرفه مزمن با سیب:
نوشیدن دم کرده سیب یک پیاله بعد از غذا برای رفع سرفه های مزمن و زکام خیلی مفید است.
تسکین درد نقرس با سیب:
نوشیدن مقدار یک پیاله دم کرده پوست سیب صبح و شام درد نقرس را تخفیف میدهد. دم کرده برگ چهارمغز و گل گاوزبان نیز مفید است.
پوست کردن سیب:
اگر خواسته باشید از سیب مربا تهیه کنید سیب ها را برای یک دقیقه در آب جوش داده بیرون آرید پوست سیب به اسانی جدا شده مقداریکه باثر پوست کردن با چاقو ضایع میشود صرفه میگردد.

  انگور

انگور را در عربی عِنَب گویند. مملکت ما از نگاه لذت و نوعیت انگور شهرت جهانی دارد تقریباً (72) نوع انگور پیدا میشود و از جمله اقلام صادراتی ما است.
تاریخچه انـگور:
انگور را از زمانه های قدیم میشناختند و از مزایای آن آگاه بودند.
سقراط حکیم یونانی، در قرن پنجم و چهارم قبل از میلاد میزیست، در آن وقت برگ تاک انگور را برای معالجه امراض قلب، کبد، معده ورم زخمها توصیه میکرد. دیسکورید حکیم در قرن اول میلادی، از برگ های تاک برای درمان خونریزی و خلط خون استفاده میکرد.
در برگ انگور، تانن، سکاروز، لولوز، اینوزیت، نشایسته، کلوسترین، کاروتن و اسید های گوناگون موجود است .
هسته انگور دارای اسیدوینیک، اسید مالیک، اسیداکرالیک و غیره میباشد.
انگور رسیده سرشار از ویتامین های (A. B. C) میباشد.
یک کیلوگرام انگور یکصد الی یکصدو پنجاه گرام قند دارد. بر علاوه آهن، کلسیم فاسفور، املاح معدنی، چربی، اسید ها وغیره میباشد. یک کیلوگرام انگور 900 کالوری تولید میکند.
زیبائی چهره:
آب انگور را توسط پنبه به چهره خود بزنید، انتظار بکشید خشک شود بعداً در بین آب گرم قدری پودر شیرین بویه انداخته روی خود را به آن بشوئید پوست روی تان لطیف و زیبا میشود.
علاج آماس چشم:
اگر چشمان تان ورم داشته باشد تقریباً 25 گرام برگ خشک تاک انگور را در یک لیتر آب جوش داده توسط جوشانده مذکور چشمان خود را بشوئید.
لبسرین از انگور:
30 گرام انگور 12 گرام موم زرد، 25 گرام مسکه را دریک ظرف شیشه ای انداخته ظرف را بالای ظرف دیگر که آب داشته باشد بگذارید و حرارت دهید تا آب آن کاملاً فرار نماید و به شکل کریم تبدیل شود و برای آنکه پومات لب شما رنگین شود مقدار رنگی که در روغن حل نموده باشید بان افزود نمائید و بعد به عوض لبسرین های پر قیمت خارجی کار بگیرید.
موم روغن انگور و طرز تهیه آن:
برای قشنگی و نرم نگهداشتن روی خود از روغن انگور استفاده کنید.
طـرز تهیه:
50 گرام انگور 100 گرام روغن بادام شیرین 50 گرام موم عسلی را مخلوط نموده حرارت دهید تا بقوام آید و کریم شود، نگهدارید و عندالموقع مانند کریم های خوب از آن استفاده نمائید.
خواص انگور:
انگور ترشی خون را از بین میبرد. یک کیلو انگورمعادل دو کیلو گوشت است چون انگور دافع سموم بدن است ازین حیث یک کیلو انگور معادل یک لیتر شیر است.
به علت داشتن پتاسیم مقوی قلب، به نسبت داشتن آهن و منیزیوم دوای کم خونی و به علت داشتن آهک مانع نرمی استخوان میگردد.
انگور برای چه کسان مفید است؟
برای اشخاص کم خون، اشخاص ضعیف و خسته و اشخاصیکه حرکات شدید بدنی را انجام میدهند، چون پهلوانان ورزشکاران، همچنین برای مسلولین، مریضان جگر، طحال، روماتیزم، نقرس، سنگ گرده، مرض فربهی، فشار خون، اختلالات هاضمه، اکزما، و امراض جلدی خیلی مفید است.
هضم انگور آسان و ارزش غذائی آن مساوی یا شاید بیشتر از ارزش غذائی شیر مادر باشد اگر میخواهید فربه شوید انگور شیرین و اگر میخواهید لاغر شوید انگور ترش (غوره انگور) صرف کنید خاصیت دیگر انگور ترش بجلو انداختن بلوغ و باز نمودن قاعده دختران است.
خوردن زیاد انگور برای زنان حامله خوب نیست.
اگر شخصی را متبلا به دیزانتری (اسهال خونی) می یابید هسته انگور را کوبیده با عسل مخلوط نموده مریض را بخورانید معالجه میشود.
آب انگور برای اسیدیتی معده مفید است، کسانیکه برای علاج این مرض از پلی استفاده میکنند باید بدانند که خوردن پلی مضر است، یک کیلو آب انگور معادل شش گرام پلی است.
انگور سیا (انگور قندهاری) آهن بیشتر دارد برای اشخاص کم خون و زنان بار دارد مفید است.
grpaes-انگور

کسانیکه معده ضعیف دارند از آب انگور استفاده نمایند، چه پوست انگور دیر هضم است.
هرگاه انگور را در روغن زیتون جوش دهید، و از آن برای مالش جلد و روی استفاده نمائید شما را مقبول جلوه میدهد.
اگر جوشانده برگ خشک تاک انگور دو الی سه مرتبه روزانه به جوانی دانه زده شود مفید ثابت میگردد.
اشخاصیکه از چاقی شکایت دارند و خواسته باشند لاغر شوند (60) گرام برگ خشک تاک انگور را در یک لیتر آب جوشانده توسط مقدار عسل شیرین شود یک یک پیاله روز سه مرتبه از آن صرف نمایند نتیجه خوبی خواهند گرفت.
اگر سرما دست و پای شما را خشن و درشت ساخته است 60- 70 گرام برگ خشک تاک انگور را در یک لیتر آب جوش داده و 15 دقیقه دم دهید، سپس دست و پای را در آن گذاشته و مالش دهید تکرار این عمل برای چند روز عارضه را از بین میبرد.
انگور از نعایم خداوندیست در موسم آن بقدر لازم خورده شود.
مینویسند که خوردن مقدار 300- 500 گرام انگور در روز تیزابیت خون را از بین میبرد و باعث درمان کلوسترین (چربی خون) میشود، برعلاوه تخلیه کننده معده و مدر است، در وقت خوردن انگور خسته آنرا بجوید چه عمل هضم را آسان میکند.
شستن انگور:
تاکستان هائیکه دوا پاشی میشود انگور آن سولفات مس را باخود می بردارد ازین رو انگور سمی میشود لذا باید طریق شستن انگور را بدانیم.
در بین مردم ما معمول است که کاسهء را از آب مملو و انگور را در آن غوطه داده در میوه دانی میگذارند به تصور آنها انگور پاک شده، این شستن کافی نیست باید انگور بزیر شیر دهن آب قـرار داده شده و آنقدر آب از بالای آن گذشتانده شود تا سمیت احتمالی آن بکلی از بین برود.
حفاظت انگور:
طبعاً هرکس چنین یک میوه لذیز با ارزش و مفید را دوست دارد. عده مردم آرزو دارند برای سرما آنرا حفاظت کنند.
انگور را در بین قطی ها جای داده و آنقدر بوره اره بالای آن بیندازید تا انگور را پوشانده و در لابلای آن جای بگیرد و دانه ها را از هم جدا نگهدارد. این عمل را در چند طبقه نظر به ظرفیت قطی انجام داده و در بالای آن مقدار دیگری بریزید تا کاملاً پوشانده شود سپس آن را محکم بسته در جای خشک نگهدارید و در موقع خواهش از آن استفاده نمائید.

عسل یا اکسیر زندگی

عسل نه تنها یک غذای مقوی است بلکه معالج بسیار امراض نیز میباشد، یکی از خواص برازنده عسل اینست که هرگز فاسد نمیشود، تأثیر فوق العاده در رشد بدن و اثر مهمی در حیات دارد، شفا دهنده امراض کبدی و ریوی است.


عسل

در موارد زخم معده و زخم اثناعشر بایستی صبح ناشتا یک قاشق شوربا خوری عسل خورده و تا یک ساعت چیز دیگر خورده نشود و بعد از یکماه میتوانید به مقدار آن افزود نمود.

یک قاشق شوربا خوری را در یک گیلاس آب انداخته و جوش داده شود جوشانده مذکور اگر در موارد گلو دردی غرغره شود خیلی مفید ثابت میشود.

درمان سوختگی با عسل:
پنجاه گرام عسل را با پنجاه گرام روغن زیتون مخلوط و به قسم مرحم در موضع سوختگی بکار برید.

در مواقع شدت روماتیزم، نقرس، عرق النسا، پا دردیهای شدید و درد های مفاصل روی یک پارچه مقدار عسل را مالیده بروی پوست در موقع درد بگذارید و در هر دو ساعت عوض گردد و از طرف صبح ناشتا دو قاشق شوربا خوری صرف نمائید. برای رفع سوختگی هیچ چیز مؤثر تر از خوردن عسل مخلوط با سرکه و سیب نیست.

عسل

عسل برای ورزشکارانیکه احساس خستگی میکنند فوق العاده مفید است.

عسل مسکن اعصاب بوده خاصیت یک مسهل ملایم را دارد. اطفالیکه بعوض شیر مادر شیر گاو میخورند اگر در شیر آنها یک قاشق چای خوری عسل افزوده گردد خیلی مفید ثابت میشود.

اطفالیکه شب در بستر ادرار مینمایند قبل از خواب یک قاشق چای خوری به آنها عسل داده شود.

بعضاً در بستر خواب پاها کش میشود (انقباض پیدا میکند) هرگاه یک هفته مرتب روزانه دو قاشق چای خوری عسل مصرف شود ناراحتی برطرف میگردد.

مقدار یک بادام موم عسلی را مدت 15 دقیقه اگر جویده و خارج انداخته شود این عمل چند مرتبه تکرار گردد بندش بینی و ریزش را معالجه میکند.

یک صد گرام عسل سیصد کالوری میدهد، عسل دارای ویتامین های زیاد و مواد مؤثره فراوانی است.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط 94/3/12:: 9:37 صبح     |     () نظر

 بنادر افغانستان

1-  بندرحیرتان

   پل دوستی بین افغانستان و آسیای میانه

بندرگاه حیرتان شهر کوچکی است که در سرحد بین ازبکستان وافغانستان واقع شده‌است. این شهر در شمال ولایت بلخ قرار داشته یکی از بندرگاه‌های مهم تجارتی افغانستان بشمار می‌رود. خط سرحد بین این دو کشور را آمودریا تشکیل داده‌است. در سال 1982 در بین این دو کشور پل دوستی توسط دولت اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی سابق ساخته شده‌است که افغانستان را به تمام کشورهای آسیای میانه و روسیه و چین ارتباط می‌دهد. اتحاد جماهیر شوروی در سال‌های 1983 و 1984 برای گسترش نفوذ خود در افغانستان ساخت شهرکی چهل هزار نفری را در حیرتان طرح‌ریزی کرد تا از این طریق جابه‌جایی پرسنل و تجهیزات شوروی به این‌سوی مرز تسهیل شود.

راه حیرتان یکی از امن‌ترین راه تجارتی افغانستان در طول 33 سال جنگ بوده‌است. سایر بنادر تجارتی افغانستان بنا بر معضلات سیاسی بین دولتین اکثراً بسته بوده‌است. ارتفاع حیرتان از سطع بحر 300 متربوده دارای آب و هوای گرم می‌باشد. پیداوار این شهر شکار ماهی لقه از دریای آمو می‌باشد.

راه آهن

احداث پروژه راه آهن حیرتان گوری مار در 22 جنوری 2010 توسط کمپنی ریل ازبکستان به سرمایه 170 میلون دالر آغاز در جون 2011 به بهره برداری سپرده شد. این راه آهن 10 کیلومتر بطرف شهر تِرمِذ و 75 کیلو متر تا ترمینال گوری مار فاصله دارد. بودجه این راه آهن را بانک توسعه آسیایی از همکاری مالی کشورهای امریکا جاپان تأمین نموده است . از جمله مبلغ 5میلون دالر آنرا دولت افغانستان پرداخته‌است. مرحله دوم این پروژه تعمیر راه آهن تا شیرخان بندر و بندر بحری چهار بهار کشور ایران می‌باشد.

2- بندر آقینه در صدر بنادر کشور

بندر آقینه در صدر بنادر کشور

عواید بندر آقینه ولایت فاریاب به بیش از 2ملیارد افغانى رسیده و تاجران این بندر را نظر به تسهیلاتى که دارد، نسبت به بنادر دیگر ترجیح می‌دهند.

بندر آقینه، در ولسوالى اندخوى فاریاب و در سرحد با ترکمنستان واقع بوده و اموال تجارتی از کشورهای آسیای میانه، اروپا، امارات متحده عربی، ایران و چین وارد مى‌گردد.

صادرات این بند را بیشتر محصولات زراعتی، میوه خشک مانند پسته و بادام و صنایع وطنى چون قالین، گلم و پوست حیوانى تشکیل می‌دهد.

 عواید گمرک آقینه در سال گذشته، به بیش از 2ملیارد و 213 ملیون افغانى مى رسید، که 57 درصد افزایش را نسبت به سال 1390 نشان می‌دهد.

3- بندر آی خانم

ده میلیون دالربرای ساخت تاسیسات بندرآی خانم

کارساخت تاسیسات گمرکی بندر آی خانم در ولایت تخار به زودی آغاز خواهد شد. رییس امور ساختمانی ریاست عمومی گمرکات آقای حیدر اتمر می گوید که کار مقدماتی این پروژه آغاز شده وساحه صد جریب زمین برای آن در نظر گرفته شده است.

نمایی ازشهرتالقان

نمایی ازشهرتالقان

این پروژه بیش از ده میلیون دالر هزینه بر میدارد که توسط کشور جاپان حمایت مالی می شود.

بندر تجارتی آی خانم از بنادر مهم در شمالشرق افغا نستان است. باز سازی این بندر می تواند در تقویت روابط تجاری با کشورهای آسیا ی میانه سودمند واقع شود.

4-شیر خان بندر

شیر خان بندر درشمال افغانستان بین مرزتاجیکستان و افغانستان قراردارد. بین شیرخان بندر و تاجکستان دریای بزرگ آمو قراردارد که توسط پل پنج باهم ارتباط یافته‌است

شیر محمد ناشر از قبیله خروتی قوم غلجائی یکی از بزرگان و خانهای مشهور این قوم بود که در تاریخ افغانستان به نام شیرخان مشهور است. پس از انکه حبیب‌الله کلکانی ازدست نادر خان شکست می‌خورد قوای شیرخان به قصد سرکوب یاغیان و نافرمانان بطرف شمال افغانستان پیش می‌رود و شیرخان تا مرز افغانستان و تاجکستان را به تصرف خود در می‌آورد. نادرشاه به منظور استقرار اوضاع فرمان می‌دهد تا شیرخان و افراد او در ولایت کندوز مقر دایمی اختیار نمایند. شیزخان را درسال 1309 شمسی به منصب والی قندر مقرر می‌گردد. او پس از چند سالی یکی از زمینداران بزرگ و پرقدرت کندز می‌گردد. غلام سرور ناشر یکی از فرزندان شیرخان در شهر کندز مراکزی چون شیر خان بندر، شرکت تولید روغن پنبه دانه یا « سپن زر»، هتل سپن زر، موزه را تاسیس می‌نماید. شیرخان توسط هاشم خان کاکا محمد ظاهر شاه به قتل میی رسد.

بتاریخ 26 آگست سال 2007 که پل پنج (شیرخان بندر) توسط دو رئیس جمهور افغانستان و تاجیکستان حامد کرزی و امام علی رحمان افتتاح گردید که از آن تاریخ تا امروز این پل توانسته سهولت های زیادی را برای تجار و مسافرین دو کشور فراهم سازد و روزانه دهها عراده موتر و لاری حامل اموال تجارتی از این پل تردد نماید

 این پل بمساحت 672 متر طول و 11 متر عرض به هزینه 37500000 دالر امریکائی که بکمک ایالات متحده امریکا و کشور شاهی ناروی ساخته شده است یکی از جمله دست آوردهای بزرگ د وکشور و سمبول از دوستی و همکاری میان دو کشور افغانستان و تاجیکستان بحساب میرود.

 ناگفته نماند که ایالات متحده امریکا 14500000 دالر دیگر را بمنظور تکمیل نمودن تجهیزات دو طرفه سرحد میان افغانستان و تاجیکستان نیز عهده دار گردیده است.

5-بندر تورغندی

"این بندر افغانستان را با ترکمنستان، قزاقستان و ایران وصل می کند. پس از رسیدن اموال ، مسوولین تاریخ و کیفیت مواد را چک کرده، گمرک می کنند."

" بندر تورغندی در اواخر دوره ظاهر شاه حدود بیشتر از چهل سال قبل از امروز به شکل ابتدائی ایجاد شد.

نود فیصداموال وارداتی این بندر را آهن با ب، و %10 فیصد دیگر را صادرات ما میوه خشک، سمنت و کچالو تشکیل می دهد.

این بندر حدود 200نفر کارمند اداری و500 نفر خدمه داردو سالانه در حدود 80 ملیون افغا نی عاید از این بندر به دست می آیند.

6-بندر اسلام قلعه

اسلام‌قلعه نام شهری در ولایت هرات واقع در نقطه صفر مرزی افغانستان با ایران است. این شهر دارای گمرک فعالی است و بازرگانی و رفت‌وآمد زیادی در آن صورت می‌گیرد. این گمرک که با نام گمرک اسلام قلعه شناخته می‌شود در جوار گمرک دوغارون در کشور ایران قرار دارد.
اسلام‌قلعه دارای روستاهایی به نام کلاته تاجیک‌ها و کلاته پر بز و قدوس آباد می‌باشد. قدوس‌آباد شهرکی است که خط عبوری برای رفتن به هرات می‌باشد.

شهر اسلام قلعه وشهرک‌ها و روستاهایی که در اطراف آن قرار دارد تحت امر ولسوالی کهسان می‌باشند.

 بندر اسلام قلعه به شهرستان تایباد نزدیک است وبیشتر مردم تایباد با مردمان اسلام قلعه خویشاوند هستند.

عواید بندر اسلام قلعه سالانه از یک میلیارد افغانى بیشتر می شود

7-بندر ابونصر فراهی

گمرک مرزی میل 78 در بندر ابونصر فراهی افغانستان در مرز خراسان جنوبی به عنوان معبر رسمی دو کشور به بهره‌برداری ‌رسید.گمرک مرزی میل 78 در زمینی به مساحت یک هزار متر مربع و زیربنای یک هزار و 400 مترمربع با هزینه 5/8 میلیارد ریال از محل کمک‌های بلاعوض ایران به بازسازی افغانستان ساخته شده است. 

عواید این بندر سالانه بیشتر از 100 ملیون افغانی است.

8- بندرپل ابریشم نیمروز

عواید گمرک نیمروز یک میلیارد افغانى بیشتر شده است

NIMRUZ

عواید گمرک ولایت نیمروز، در نیمه سال مالى جارى به بیش از پنج میلیارد و 517 میلیون افغانى رسیده است.

 عواید، از آغاز سال مالى(جدى1392) تا پایان  جوزاى سال 1393، به دست آمده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، یک میلیارد افغانى افزایش را نشان میدهد.
 اموال و اجناس  ایرانى شامل نفت، کود کیمیاوى، گچ، سمنت، آهن گادر، مواد خوراکه، لبنیات و پودر لباس شویى تشکیل میدهد.
رییس گمرک نیمروز میگوید که پنجاه درصد اموال و اجناس دیگر، شامل پرزه جات موتر، وسایل الکترونیکى و رخت از چین و کشورهاى اروپایى مى باشد.

بندرعباس تا پل ابریشم، بیش از1500کیلومتر فاصله دارد و به تناسب بندر اسلام قلعه، هر کانتینر از راه پل ابریشم 1500 دالر مصرف کمتر بر میدارد.

9-گمرکسپین‌بولدک

سبین بولدک شهر مرزی است که در جنوب ولایت قندهار افغانستان در شمال کویته پاکستان واقع است.. این شهر درست در کنار خط دیورند مرز با پاکستان موقیعت دارد. سپین بولدک دومین پورت ورود عمده میان افغانستان و پاکستان است. که طرف پاکستان را بنام چمن و طرف افغانستان را سپین بولدک می گویند.

در سال 1891 دولت استعماری بریتانیا خواست سیستم راه آهن هندوستان را گسترش دهند که بر دلایل سیاسی نتوانست این سیستم را در داخل افغانستان گسترش دهند. در حال حاضر راه آهن پاکستان از شهر مرزی چمن از طریق تونل خوجک از راه قلعه عبداله گذشته الی سپن بولدک توقف نموده‌است. اسپین بولدک، افغانستان کمتر از 10 کیلومتر از چمن پاکستان فاصله دارد.

 

10-بندر غلام خان

کار ساختمان گمرک سرحدی و کمیساری پولیس سرحدی خوست تکمیل شد

سه شنبه 19 حوت 1393 ساعت 12:09

کار ساختمان گمرک سرحدی و کمیساری پولیس سرحدی خوست تکمیل شد

کار ساختمان گمرک سرحدی و کمیساری پولیس سرحدی در بندر غلام خان خوست تکمیل و روز گذشته به بهره برداری سپرده شد.
 این دو ساختمان در 35 جریب زمین به هزینه 390 ملیون افغانی کمک امریکا ساخته شده است.
بندر غلام خان خوست تمامی معیارهای ترانزیت رسمی را در خود جا داده و در ده سال گذشته همواره بر استفاده از آن تاکید شده است، اما تا کنون به گونه رسمی از این بندر استفاده ترانزیتی نشده است.
به گفته آگاهان، بندر غلام خان خوست در تناسب به سایر بندرهای کشور که با پاکستان وصل اند، فاصله کوتاه دارد و از نگاه امنیتی نیز مشکلات چندانی در آن دیده نمی شود و باید از آن برای ترانزیت کالاها استفاده شود.

11-بندر تورخم

امنیت، علت رونق ترانزیت اموال تجارتی از بندر تورخم

06 اسد, 1392, 00:39

افغانستان محاط به خشکه نیاز مبرم به بنادر ترانزیت برای ادامه تجارت با آب های گرم دارد. بندر سرحدی تورخم و سپین بولدک افغانستان هر دو از مهمترین مسیر ترانزیت مال التجاره بین افغانستان و پاکستان است.

کارشناسان می گویند که اهمیت این دو بندرسرحدی وابسته به موقعیت جغرافیایی افغانستان می باشد اما بندر تورخم بزرگترین مسیر ترانزیتی برای افغانستان تلقی می شود.

 بندر سرحدی تورخم یکی  ازمزدحم ترین نقطه تجارتی میان افغانستان و پاکستان می باشد و آن بندر به مناطق مرکزی به شمول کابل و شمال آن کشور نزدیک می باشد.

سرحد سپین بولدک نیز از طریق منطقه سرحدی چمن دروازه مهم تجارتی برای افغانستان می باشد که به مناطق مرکزی، جنوبی نزدیک تر می باشد.

هر دو این بندرهم سرحد با پاکستان برای ترانزیت افغانستان مهم می باشد اما بندر تورخم از نگاه امنیت و نزدیکی به کابل، شهری که یک بر چهار حصه نفوس کشور در آن زیست دارند، مهم تر است. زیرا رفت و آمد و تجارت بیشتر می باشد."

درحالی که کار اعمار گمرک ولسوالی سپین بولدک با هزینه 25 میلیون دالر، 70 در صد تکمیل شده است این بندر از تجهیزات ناچیز گمرکی تا اکنون برخوردار بوده است.

براساس آمار اتاق های تجارت و صنایع افغانستان، حجم تجارت ثبت شده و ثبت نا شده ای افغانستان با پاکستان در حدود 400 میلیارد دالر و واردات آن در حدود 250 ملیون دالر می باشد.

 

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط 93/12/14:: 9:57 صبح     |     () نظر

جاده ها:
وضعیت راههای ارتباطی زمینی در افغانستان بسیار نامناسب است از 21000 کیلومتر جاده ای که در افغانستان ساخته شده است 2800 کیلومتر آن (3/13%)آسفالت شده و مابقی رهها خاکی بوده و از زیرسازی ضعیفی برخوردارند.
کشور افغانستان شبکه چندان گسترده‌ای از راه‌ها ندارد. بطور مختصر راه‌ها و تونل‌های اصلی این کشور عبارت‌اند از:
تونل سالنگ: با طول 2676 متر بصورت فنی ساخته شده عرض آن بطور عموم به هفت متر بالغ میگردد. عرض بتن و یا قیر آن به شش متر و ارتفاع تونل به هفت متر میرسد.
کار نقشه‌برداری راه پل‌خمری، مزار شریف و شبرغان که 360 کیلومتر طول دارد به کمک روسیه انجام یافته‌است. این راه نسبت به راه پیشین 40 کیلومتر کوتاه تر است.
راه پلخمری و شبرغان: این راه نیز شاهراه بزرگ کشور بوده شهرهای عمده مانند، پُل‌خُمری، ایبک، خلم، مزارشریف، بلخ، آقچه و شبرغان را با هم وصل می‌نماید.
کار نقشه‌برداری این راه در سال (1342 ش) آغاز و در سال (1351) تکمیل گردیده طول این راه 360 کیلومتر بوده و عرض آن ده متر است. با احداث این راه اولاً 40 کیلومتر راه کوتاه تر گردیده و از طرف دیگر مشکلاتی که از ناحیه کوتل رباطک و تنگی تاشقرغان موجود بود از بین رفت.

شاهراه غربی کشور:
راه کابل به قندهار: این راه یکی از راه‌های درجه اول ترانزیتی افغانستان بوده استان‌های مهم کشور را با هم ارتباط می‌دهد. با پایان ساخت این راه ارتباط میان قندهار و سپین بولدک را از یک طرف و نقاط عمده? کشور چون غزنی، مقر، قلات را از طرف دیگر تأمین کرده‌است.
کار نقشه‌برداری این راه در سال 1336 خورشیدی آغاز و در سال 1345 کار ساخت آن خاتمه یافت. طول این راه 483 کیلومتر بوده در طول سال قابل استفاده‌است زیرا در خط و سیر آن شاهراه نقاط مرتفع واقع نشده و دارای کوتل نیست این راه توسط کمک ایالات متحده امریکا و متخصصین آن تکمیل گردیده‌است. راه بین قندهار و سپین بولدک که 101 کیلومتر طول دارد از جمله? راه‌های پخته و اساسی بوده عمده‌ترین راه ترانزیتی را بین قندهار و کویته تشکیل داده‌است
راه قندهار، هرات و تورغندی: این شاهراه یکی از مدرن‌ترین شاهراه افغانستان شمرده شده تقریباً تماماً از بتن ساخته شده‌است. طول این راه یعنی از قندهار الی تورغندی (قره تیپه) 674 کیلومتر بوده، دوازده متر عرض دارد که بخش بتنی آن به هفت متر میرسد. مقاومت این راه زیاد بوده و در ایام تابستان نسبت گرمی هم تخریب نمیگردد
راه اسلام‌قلعه به هرات: بعد از آنکه راه کابل، قندهار و هرات تکمیل گردید، اتصال راه هرات و اسلام‌قلعه ) نقطه مرزی با ایران) یک امر ضروری پنداشته شده راه عمده? ترانزیتی بین هرات و مشهد را تشکیل می‌دهد.
کار ساخت این راه در سال 1323 آغاز شده و در سال 1346 به پایان رسید. این شاهراه در تمام سال فعال بوده یک شاهراه عمده بشمار می‌آید.

 

بنادر و کشتیرانی:
افغانستان راهی به دریاهای آزاد ندارد و بالطبع فاقد بندر و کشتیرانی است. تنها رود قابل کشتیرانی رودخانه مرزی آمودریا است که می تواند پذیرای کشتیهای کوچک تا ظرفیت 500 تن باشد . در سواحل آمو دریا شبه بندرهایی احداث شده است که مهمترین آنها خیر آباد و شیرخان است.

راه آهن:
افغانستان جز معدود کشورهایی است که هیچ گونه توسعه ای را در زمینه راه آهن شاهد نبوده است . تنها دو تک راه آهن وجود دارد . یک مسیر 10 کیلومتری از کوشک در مرز ترکمنستان به تورغندی در افغانستان و یک تکه مسیر 15 کیلومتری از ترمز در مرز ازبکستان تا خیر آباد در افغانستان که توسط نیروهای شوروی احداث شده بودند.
البته در سالهای گذشته ( سال 1307 هجری شمسی ) دولت وقت می خواست بنای یک خط آهن را در افغانستان بگذارد و با شرکتهای راه آهن آلماه و فرانسه قراردادهایی در این زمینه امضا کرد، اما به دلایلی ساخت آن متوقف شد. بقایای این خط آهن تا چندی پیش در دارالامان کابل وجود داشت، ولی اکنون آثاری از آن باقی نمانده است.
در حال حاضر نخستین خط راه آهن افغانستان در حال ساخت است. طول این خط آهن در ایران وافغانستان ازسنگان الی مسلخ یا گمرک هرات در حدود130 کیلومتراست که 70 کیلومترآن درایران و60 کیلومترآن درافغانستان قراردارد. این خط آهن از کمک های بلا عوض ایران ساخته می شود ومصارف آن در حدود 75 میلیون دالر تخمین شده است که درطی مسیرراه خود سه ایستگاه درمناطق مختلف خواهد داشت. کارساخت این خط آهن توسط شرکت پارس که یک شرکت ایرانی است قراردادشده است.
ین خط آهن افغانستان رابه کشورچین که یکی از بزرگترین صادرکنندگان درسطح بین الملل می باشد و همچنین آسیای میانه را به بندرعباس، بندر چابهار، بندر کراچی، بندر بمبی و سایر بنادر بین المللی که بین جنوب و شمال آسیا موثر هستند وصل می کند.

 

فرودگاه :
اولین طیاره را مردم کابل در هنگام جنگ استقلال در آسمان شهر کابل دیدند که چند بمب روی این شهر ریخت. بعد از کسب استقلال کشور ( 1298 شمسی ) چند طیاره از اتحاد شوروی سابق و آلمان خریداری و اولین میدان هوایی افغانستان به نام خواجه رواش در کابل ساخته شد .
اولین شرکت هواپیمایی افغانستان بنام آریانا افغان در سال 1332 هجری شمسی آغاز به کار کرد. و هم اکنون بزرگترین شرکت هواپیمایی افغانستان می باشد. هواپیمایی آریانا در سال 1366 شمسی 12 فروند طیاره در اختیار داشت که عمدتا سفرهای کابل به تهران، بیروت، آنکارا، فرانکفورت، لندن، مسکو، لاهور، دهلی نو، جده، رم، پاریس، آمستردام و ... توسط این شرکت انجام می شد. لذا پروازهای داخلی افغانستان به شرکت هواپیمایی باختر افغان که در سال 1345 هجری شمسی تاسیس شده بود، واگذار شد.
افغانستان در مجموع دارای 47 فرودگاه است که از این تعداد تنها دو فرودگاه کابل و قندهار بین المللی هستند .از فرودگاههای موجود 10 فرودگاه باند آسفالت دارند و از این تعداد نیز 3 فرودگاه باندی بلندتر از 3000 متر دارند.مابقی فرودگاهها دارای بند خاکی هستند و از اهمیت زیادی برخوردار نیستند.
افغانستان تا سال 1354 شمسی با 25 کشور قرار داد مواصلات هوایی امضا کرده بود و یکی از اعضای سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری ( ایکائو ) است. براین اساس چون افغانستان با توجه به موقعیت جغرافیایی خود ( قلب آسیا ) مسیر بسیاری از کشورها را کوتاهتر می سازد، جهت حق العبور هر پرواز هواپیماهای خارجی مبلغ 400 دالر دریافت می نماید.

 

ارتباطات:
وضعیت دسترسی به وسایل ارتباطی در افغانستان تقزیبا مشابه با سایر بخشها و بسیار محدود است. تعداد کل خطوط تلفن در حال بهره برداری در افغانستان بالغ بر 33 هزار خط است که از این تعداد 17 هزار خط دیجیتال و مابقی آنالوگ هستند.این تعداد خط تلفن در 75 شهر دایر است و بیشترین سهم به کابل متعلق است . دسترسی به تلفن همراه نیز از طریق دو شرکت خصوصی روشن و افغان وایرس ممکن گردیده است. تاکنون حدود 15000 سیم کارت از طریق این شرکتها به متقاضیان واگذار شده و رشد این بخش بسیار بیشتر از خط تلفن ثابت است. ضعف در زیر ساختهای مخابراتی مرتبط با شبکه تلفن ثابت و کمبود عرضه سبب بالا رفتن قیمت خط تلفن گردیده و مردم بیشتر به تلفن همراه روی می آورند که دارای مزیت قیمت است . ضریب نفوذ تلفن ثابت بسیار ضعیف است به طوریکه باری هر 10 نفر 1% تلفن ثابت وجود دارد . ارتباط مابین شهرها نیز از طریق 5 عدد VSAT نصب شدهدر کابل ،هرات ،مزار شریف،قندهار و جلال آباد ممکن شده و امکان تبادل صوتی و اطلاعات از این طریق مهیا گردیده است.
افغانستان دارای 123 ایستگاه رادیویی FM و 21 ایستگاه رادیویی AM بوده و 1 ایستگاه برج کوتاه مشغول فعالیت دارد. برنامه های پخش شده بیشتر به زبان پشتو ،دری ،اردو و انگلیسی هستند تعداد ایستگاههای تلویزیونی نیز حداقل 10 ایستگاه است که 1 ایستگاه در کابل و 9 ایستگاه دیگر در میان 32 استان واقع شده اند. تخمینی که در مورد گیرنده های رادیویی و تلویزیونی موجود در افغانستان صورت گرفته بیانگر وجود 167 هزار دستگاه تلویزیون است که این تعداد به سرعت در حال تغییر است.
در سال 2004 تعداد مراکز ارائه دهنده خدمات اینترنت در افغانستان به 7 عدد رسید اما از آمار کاربران در این سال اطلاعی در دست نیست . رقم تخمینی در مورد کاربران اینترنت در سال 2002 نمایانگر وجود 1000 نفر کاربر در افغانستان بود که مطمئنا با روند فعلی گسترش مراکز خدمات رسانی اینترنت این رقم افزایش یافته است .در سال 2003 "af" به عنوان دامنه (domain) افغانستان ثبت شد و سایتهای افغانی از آن تاریخ می توانند از این کد استفاده کنند.
 

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط 93/12/13:: 11:10 صبح     |     () نظر
<      1   2   3   4   5   >>   >